Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajne, proste danie, bez którego nie możemy się obejść latem. Dzisiaj wersja borówkowa, chociaż oczywiście taki makaron równie cudownie smakuje z truskawkami czy malinami.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 522
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 522
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. Borówki przepłukać pod wodą, osączyć na sicie. Połowę borówek zblendować z jogurtem, cukrem (ilość taka, jaka nam odpowiada) i listkami świeżej mięty. Do masy borówkowej dodać pozostałe owoce i śmietanę, całość wymieszać. Gotowym sosem polać makaron, podawać.
Smacznego.