Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy makaronów, coś prostego i bardzo smacznego:) Minimum składników. Tanie:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Makaron gotujemy i w tym czasie przygotowujemy sosik.
Na odrobinie oliwy smażymy drobno posiekaną cebulkę i boczek pokrojony w małe paseczki. Gdy cebulka z boczkiem będą już podsmażone, dodajemy kukurydzę i chwilkę smażymy.
Do szklanki wody, w której rozrobiliśmy mąkę, dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy. Tak powstałą mieszankę wlewamy na patelnie do boczku. Doprawiamy, dodajemy na końcu zieloną pietruszkę.
Ja robię tak, że to makaron wrzucam do sosu i dokładnie mieszam, aby sos obtoczył makaroniki. Nigdy nie robię na odwrót, wtedy zawsze sosu jest za mało:)