Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,proste i smaczne:)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 112
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 112
Składniki
Pokrojoną drobno cebulę podsmażamy na odrobinie oliwy. Gdy już jest szklista dodajemy pokrojony lub zmiażdżony czosnek.
350ml wody łączymy z mąką i koncentratem. Mieszamy i zalewamy tą mieszanką usmażoną cebulę z czosnkiem. Gotujemy ok.5-10 minut, aż sos zgęstnieje. Dodajemy śmietanę, doprawiamy.
Ja sos przygotowuję w głębokiej patelni, a gdy już jest gotowy wrzucam do sosu nitki makaronu i mieszam wszystko. Tak wymieszany w sosie makaron wykładamy na talerze:) Proste, zwyczajne danie, ale naprawdę pycha.