Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w innym wydaniu :-)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
1) Cebulę podsmażamy na złoty kolor, następnie dodajemy pokrojone pieczarki, które doprawiamy solą i pieprzem w celu puszczenia soków (można również dodać trochę wody) i dusimy na małym ogniu aż zmiękną. 2) Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni (kurczak nie może być spalony - powinien być miękki i biały). 3) Makaron gotujemy jak na opakowaniu.
Gdy pieczarki będą miękkie dosmaczamy według uznania: Vegetą, solą i pieprzem oraz posiekaną natką z pietruszki. Dodajemy usmażonego kurczaka, całość mieszamy i na koniec zabielamy śmietaną. Konsystencja powinna być płynna jednak nie wodnista (jeżeli jednak mamy za dużo wody to zagęszczamy odrobiną mąki z rozrobioną wodą). Do makarony wrzucamy sos z kurczakiem i dokładnie mieszamy. Podawać z posypaną pietruszką i jeżeli ktoś lubi można również posypać odrobiną sera żółtego. SMACZNEGO :-)