Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa prostota w wykonaniu i o ciekawym smaku, uwielbiam pieczarki połączone z porem, a do tego jeszcze makaron mówię wam pycha.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 80
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5350
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 650
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 80
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5350
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 650
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, to znaczy aby nie był za twardy ani zbyt miękki. W między czasie na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojone w plasterki pieczarki razem z porem posiekanym w pół paseczki.
Wszystko podlewamy 2 łyżkami wody i dusimy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec duszenie doprawiamy warzywa solą i pieprzem. Makaron po ugotowaniu odcedzamy i jeszcze gorący nakładami porcjami na talerze.
Na makaron nakładamy podduszone pieczarki z porem.
Smacznego !!!