Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe. Szybkie i łatwe.. Inaczej ale pysznie.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Makaron gotujemy w dużym garnku wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy na sicie i przekładamy z powrotem do tego samego naczynia.
Na patelni rozgrzewamy olej, krótko podsmażamy na nim pokrojoną w kosteczkę szynkę. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso i smażymy do miękkości. Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy je do odparowania sosu, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy krótko. Papryka powinna być chrupiąca. Przyprawiamy
Całość zalewamy śmietaną i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotujemy 5 minut bez przykrycia na średnim ogniu. U mnie na indukcji to 4.
Warzywa łączymy z makaronem i dokładnie mieszamy. Na koniec można jeszcze raz doprawić pieprzem. Podajemy z ulubionymi surówkami lub sałatą.