Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron rurki z zielonymi warzywami i łososiem"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 28
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 124
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6652
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1287
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 28
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 124
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6652
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1287
Składniki
Jarmuż oczyść, szpinak przebierz. Listki opłucz, grubo pokrój. Dymki oczyść, cebulki posiekaj, szczypiorek potnij na kawałeczki. Czosnek obierz, pokrój w kosteczkę. Makaron wrzuć na posolony wrzątek, zamieszaj, gotuj ok. 12 minut.
Groszek przebierz, opłucz, osącz na sitku, dodaj do makaronu 7 minut przed końcem gotowania.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej czosnek oraz cebulki dymek. Dołóż szpinak, jarmuż i szczypiorek. Smaż razem 2-3 minuty. Plasterki łososia pokrój na spore kawałki Makaron z groszkiem odcedź, osącz na sitku. Zachowaj ok. 50 ml wody z gotowania makaronu. Wymieszaj ją ze śmietaną i wlej do składników na patelni.
Zielony sos przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj go z łososiem oraz makaronem i groszkiem. Całość mocno podgrzej. Ew. ponownie przypraw. Gotowe danie wyłóż na talerze. Udekoruj listkami bazylii.
ok. 25 minut. 1 porcja 420 kcalŹródło: Tina