Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie, dietetyczne i szybko można go sporządzić. Do tego tanie i nie wymaga zakupu wielu produktów.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Łodygi (te mniejsze) brokułów obrać, pokroić w drobne plasterki, różyczki kwiatów podzielić. Następnie rozgrzać dużą patelnię, wlać oliwę z oliwek. Kiedy będzie gorąca, wrzucić czosnek, chilli oraz pokrojone łodyżki brokułów, smażyć i mieszać przez 3 - 5 minut. Dodać różyczki kwiatów, smażyć i nadal mieszać
Jednocześnie gotować makaron, dodając do wrzącej wody łyżeczkę soli. Po chwili dolać kilka łyżek wody z makaronu, mieszać, zostawić na chwilę pod przykryciem. W tym czasie odcedzić makaron, wrzucić na patelnię z brokułami, zamieszać, dodać odsączony z zalewy zielony groszek konserwowy i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Podawać posypany parmezanem i pieprzem (uwaga z dawkowaniem pieprzu, by nie przesadzić, bo potrawa może być za ostra).