Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten makaron jest przepyszny. Myślę, że warto spróbować. Ilość kalorii na 1 porcję to 630 kcal
garnek, rondelek, patelnia,
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7144
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7144
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Makaron ugotować w osolonym wrzątku według przepisu podanego na opakowaniu.
Szpinak dokładnie umyć, jeśli jest umyty to pomijamy ten etap. Usunąć ogonki. Odsączyć i poszatkować.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Na patelni stopić masło i zeszklić na nim czosnek.
Dodać szpinak, doprawić go solą i smażyć kilka minut.
Śmietanę wlać do rondelka, wkruszyć do niego gorgonzolę i ogrzewać ją na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy ser się rozpuści, przelać śmietanę z serem do szpinaku i dokładnie ją z nim wymieszać. Całość ogrzewać jeszcze 2-3 minuty.
Odsączony makaron przekładamy na patelnię, gdzie mamy już szpinak z sosem. Mieszamy i przekładamy na talerze.
Opcjonalnie na wierzch posypać siekanymi orzechami i od razu podawać.