Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
6 porcji - całość 1100 kcal
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Wszystkie warzywa umyj i obierz. Cebulę pokrój w kostkę, marchew i pietruszkę na plasterki, seler naciowy i paprykę w wąskie paski. Brokuł podziel na różyczki a te łodyżki, które nie są zdrewniałe, pokrój na mniejsze kawałki.
Na dużej patelni rozgrzej olej lub oliwę, dodaj łyżkę masła. Wsyp wszystkie warzywa za wyjątkiem różyczek brokuła, oprósz je solą, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem i duś pod pokrywką, aż będą prawie miękkie (sprawdzaj na marchewce) – wtedy dopiero dodaj brokuła, nie powinien się rozpaść. Mieszaj od czasu do czasu, duś jeszcze przez 5 minut.