Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę, zrobić w niej zagłębienie, wlać jajka, żółtka, dodać sól i zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać odrobinę wody. Ciasto formować w kulę, zagniatać ok. 10 min. Ciasto przykryć miską i odstawić na 30 min. Po tym czasie ciasto podzielić na kawałki. Każdy kawałek rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Placki pokroić na kawałki według uznania. Pokrojony makaron zostawić na stolnicy na kilku minuty, by przesechł. Gotować w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju przez kilka minut,