Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lumaconi to makaron przypominający kształtem małe muszelki, doskonale nadaje się również bardzo dobrze do nadziewania :) W dodatku z łososiem w panierce makowej tworzy unikalne danie, które robi się bardzo prosto i szybko :)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 123
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 123
Składniki
Zaczynamy najpierw od łososia, pozbywamy się łusek, nacieramy solą i pieprzem, i pozostawiamy na pół godziny. W tym czasie wstawiamy makaron, na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy szpinak. Redukujemy do momentu, aż nie będzie wody na patelni. Na sam koniec wlewamy śmietanę, dodajemy pokrojone w kółka oliwki, makaron , przyprawiamy i wszystko mieszamy. Zmniejszamy ogień i od czasu do czasu mieszamy.
Łososia obtaczamy z góry makiem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 C 15 minut. Smacznego!