Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łososiowe roladki"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1633
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1633
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Na oleju przesmażam szpinak z czosnkiem i vegetą. Doprawiam solą i pieprzem. Studzę. Żółtka oddzielam od białek, dodaję do wystudzonego szpinaku wraz z mąką. Mieszam.
Z białek ubijam pianę, łączę ze szpinakiem. Masę dokładnie mieszam i wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC.
Studzę, smaruję serkiem, na którym układam plastry łososia. Zwijam w roladę. Wkładam do lodówki i chłodzę przynajmniej godzinę.
Czas przygotowania 40 minut Cena porcji około 1,10 zł
<strong>Danuta Wróblewska, Świecie</strong>Źródło: Rewia