Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łososiowe muszelki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Zagotuj 2-3 litry wody ze sporą szczyptą soli. Na wrzątek wrzuć makaron. Ugotuj do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie (część wody z gotowania pozostaw do sosu). 2. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Filet z łososia pokrój na małe kawałki. Na dużej patelni rozgrzej olej. Zeszklij cebulę razem z czosnkiem. Dodaj łososia. Przesmaż całość na rumiano.
Serek mascarpone utrzyj w miseczce z sosem pesto. Do powstałej masy dodaj kilka łyżek wody, w której gotował się makaron, wymieszaj na gładki sos. Na koniec dodaj oczyszczoną i posiekaną dymkę.
Sos połącz z odcedzonym makaronem, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i od razu podawaj na stół.
Czas ok. 25 min; sztuka – 460 kcal, cena 4,40 zł.
Do muszelek możesz podać sos ze śmietany (podgrzej ją z 4 łyżkami wody, w której gotował się makaron), pokrojonego w paski wędzonego łososia, listków rukoli i skórki z cytryny.Źródło: Świat kobiety