Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie, nie wymaga większego zachodu, za to efekt jest zachwycający. Świetnie nadaje się na uroczysty obiad.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i wstawiamy do lodówki. Szpinak siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę a szalotkę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy najpierw szalotkę, po kilku minutach dodajemy czosnek i po chwili szpinak. Dokładnie mieszamy i smażymy do chwili aż szpinak ściemnieje, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na blaszce do pieczenia rozkładamy ciasto francuskie, na jednej jego połowie układamy łososia, na nim równomiernie rozkładamy szpinak, a na szpinaku rozkładamy pokrojony w kosteczkę ser. Przykrywamy drugą połową ciasta, dokładnie zlepiamy brzegi ciasta (najlepiej widelcem) smarujemy całość żółtkiem. Wstawiamy do piekarnika (180 stopni) na 30-40 minut (im grubszy filet tym dłużej go trzymamy). Podajemy z sosem koperkowym.