Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis dla zabieganych lubiących łososia
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 112
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 57
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1004
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 139
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 112
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 57
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1004
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 139
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry jeśli posiada i dzielimy na mniejsze wygodne do podania kawałki. Naczynie żaroodporne należy wysmarować oliwą. Możemy w nim teraz ułożyć kawałki łososia. Skrapiamy solidnie rybę sokiem z cytryny.
Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Prószymy fileciki posiekanym drobno koperkiem i posypujemy bogato startą mozzarellą.
Na każdy kawałek tak przygotowanego do zapiekania łososia układamy kawałek masła. Zapiekamy rybę w temperaturze 200 stopni C. plus minus 20 minut.
Łososia podaliśmy z sałatką ze szparagów. Przepis na nią znajdziecie tu na Smakerze w moich przepisach lub na naszym nowym blogu do którego link znajdziecie pod wpisem