Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś zapiekany na szpinaku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 247
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 247
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Składniki
Rozpuść 2 łyżki masła, dosyp łyżkę mąki. Podgrzej i wymieszaj z mlekiem. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Wlej śmietanę połączoną z żółtkiem, wsyp pokruszony ser pleśniowy i starty żółty. Zagotuj sos i przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
W garnku zagotuj bulion. Włóż dzwonka łososia i trzymaj na ogniu 10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową.
Rozmrożony szpinak duś na 2 łyżkach masła. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Włóż szpinak, połóż na nim łososia. Polej sosem, posyp pieprzem. Zapiekaj około 20 minut w 180°C.Źródło: Kurier TV