Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z pomidorami i purée z kukurydzy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Składniki
porcje • i pieczenie: 50 min • 543 kcal/porcja • 12 zł/porcja.
Rybę opłucz, osusz ręcznikiem papierowym, natrzyj oliwą i przypraw do smaku. Ułóż filety na rozgrzanej patelni skórą do dołu i smaż 3-4 minuty. Obróć i smaż jeszcze minutę, następnie przełóż do żaroodpornego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i odstaw.
Ugotuj kukurydzę w osolonej wodzie (20 minut). Następnie odcedź i lekko ostudź. Zmiksuj ze śmietaną i masłem na gładkie purée. Przypraw do smaku i przykryj.
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Wymieszaj pomidory z czosnkiem, octem balsamicznym, cukrem. Przypraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika naczynie z łososiem oraz, w oddzielnej foremce, pomidory. Piecz ok. 10 minut, aż łosoś się zrumieni, a pomidory zmiękną.
Podgrzej purée z kukurydzy, mieszając. Rozłóż je na talerzach. Ułóż na kukurydzy łososia, posyp pomidorami.Źródło: Olivia