Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie i smaczne danie nie trudne do przygotowania, każdy który ubi smak łososia wsunie całe danie z talerza :)
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14335
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 45
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 141
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 205
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14335
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 45
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 141
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 205
Składniki
Obieramy ziemniaki, obmywamy. Zalewamy wodą, dodajemy łyżkę soli. Podgotowywujemy je, ale tak aby nie były miekkie (15min) Odcedzamy wrzucamy do naczynia żaroodpornego dodajemy troszkę oleju, aby nie były suche podczas pieczenia. Przyprawiamy wedle gustu ja dodaje paprykę słodką oraz ostrą, czosnek granulowany lub w ząbkach (wycisnąć). Wstawiamy do piekarnika na 200 stopni C. i pieczemy jakieś 30 minut od czasu do czasu mieszając ;)
Bierzemy płaty łososia każdy płat kładziemy w osobnym kawałku folii aluminiowej. Posypujemy przyprawa do ryb oraz czosnkiem granulowanym nakładamy na rybkę śmietanę tak na wierzch nie za dużo. kroimy w plastry cytryne i po jednym plasterku kładziemy na płaty. Zamykamy i wkładamy na 2o minut do piekarnika. ( Oczywiście trzeba sprawdzić czy ryba się upiekła czasami zajmuje to wiecej czasu).
Myjemy sałatę, szarpiemy liście. Kroimy warzywa w plasterki lub półplasterki w zależności kto jak lubi. Ja kroję półplasterki. Solimy, pieprzymy. W szklance rozrabiamy łyżkę octu i cukru. Wlewamy do sałaty i warzyw. nastepnie wlewamy łyżkę oleju. Mieszamy i próbujemy jeśli trzeba wiecej octu z cukrem.
300 ml wody zagotowywujemy w garnku dodajemy rosołek. dodajemy śmietane z mąką oraz wyciskamy cytrynę. Dodajemy czosnek w ząbkach oraz granulowany. Tak powstaje sos.