Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś w zalewie buraczanej"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 30
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 78
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 30
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 78
Składniki
12 porcji • : 40 min (plus moczenie przez noc) • 311 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Wymieszaj wszystkie marynaty. Połowę wyłóż na dno podłużnego szklanego półmiska, ułóż na niej rybę. Nałóż na rybę resztę marynaty. Przykryj folią i włóż do lodówki na noc.
Wyjmij rybę z marynaty, dokładnie oczyść i opłucz. Osusz ręcznikiem papierowym.
Upraż na patelni nasiona kminu rzymskiego (30 sekund), następnie rozgnieć je (np. w moździerzu) lub drobno posiekaj. Wymieszaj z ziołami i skórkami cytrusów.
Posmaruj łososia musztardą, obsyp ziołami i lekko je dociśnij. Przykryj rybę i wstaw do lodówki.
Na dressing wymieszaj mikserem maślankę, oliwę i sok z cytryny, przypraw do smaku. Podawaj łososia prosto z lodówki, z dressingiem, jajkami ugotowanymi na twardo, ikrą (opcjonalnie) i chrupiącym pieczywem.Źródło: Olivia