Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś w płaszczyku z ciasta francuskiego"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 301
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5009
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 301
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5009
Składniki
Ciasto rozmroź. Kapustę oczyść, zdejmij 4 duże liście, resztę poszatkuj. Cebule obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kosteczkę. Wysmaż go w garnku na chrupko. Dodaj cebulę, smaż dalej, aż się zeszkli. Wtedy dołóż poszatkowaną kapustę.
Podlej bulionem i śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś na małym płomieniu ok. 20 minut. Całe liście kapusty włóż do wrzącej wody. Gotuj przez 4 minuty. Wyjmij, polej zimną wodą, dobrze osusz. Ciasto i filet podziel na 4 porcje. Rybę skrop sokiem z cytryny. Przypraw ją i zrumień na rozgrzanym oleju.
Porcje łososia owiń liśćmi kapusty, a następnie ciastem. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz 20 minut w temp. 220oC. Podawaj z duszoną kapustą i ew. ryżem.Źródło: Naj