Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak cytrynowego łososia, kruchego i delikatnego.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Składniki
Pora kroimy na pół wzdłuż, myjemy i kroimy na pół talarki. Podsmażamy kilka minut na łyżce oliwy, pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
Folię aluminiową rozkładamy na blaszce do pieczenia (dla każdego kawałka ryby osobny płat folii). Środek folii polewamy lekko oliwą z oliwek, na tym układamy plasterki cytryny (po 2 na każdą rybę). Na cytrynach kładziemy łososia, a następnie pora, świeżo posiekane zioła oraz łyżkę śmietany. Folię zwijamy i szczelnie łączymy (nie owijamy zbyt mocno, gdyż wokół potrawy musi krążyć para).
Potrawę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. Łososia podajemy zawiniętego w folii, z ziemniaczkami z wody.