Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w cieście"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 165
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 165
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Składniki
Korzeń pietruszki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Por natnij na krzyż (nie do końca), opłucz i pokrój. Wrzuć warzywa na rozgrzany olej i smaż do czasu, aż zmiękną. Odłóż.
Na tej samej patelni podsmaż rybę doprawioną solą, pieprzem oraz suszoną natką.
Na połowie ciasta rozłóż warzywa i rybę polaną sokiem z cytryny. Pokryj je drugim kawałkiem ciasta i zlep brzegi. Wierzch posmaruj jajkiem, posyp papryką, makiem i siemieniem.
Piecz potrawę około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 C. Podawaj np. z sosem chrzanowym.Źródło: Telemax