Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś po szwedzku"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 51
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 577
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 51
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 577
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Składniki
Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Cytrynę wyszorować, osuszyć, zetrzeć z niej skórę, wycisnąć sok. Wymieszać z solą, cukrem i koperkiem.
Filet łososia umyć, jak najdokładniej oczyścić z ości, opłukać, osuszyć. Ułożyć skórą do dołu w naczyniu z wysokimi ściankami. Zasypać grubą warstwą przypraw, skropić wódką. Zawinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 48 godzin.
Rybę wyjąć, oskrobać nożem z przypraw (nie płukać). Ułożyć na desce do krojenia i bardzo ostrym nożem krajać pod kątem cieniutkie plasterki. Podawać z sałatką z mieszanych sałat z pokrojonym awokado i piórkami cebuli, polaną dresingiem.
ok. 45 minut + marynowanie.
To bardzo wytworne danie, więc możesz je z powodzeniem podać na wyjątkową kolację. Do łososia zaserwuj bagietkę i musujące wino.Źródło: Twoje Imperium