Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łopatka z pieczarkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Mięso opłucz, osusz, rozetnij na duży płat. Posyp go solą i pieprzem. Czosnek przeciśnij przez praskę, połącz z olejem. Posmaruj mięso.
Pieczarki oczyść, pokrój na małe kawałki. Smaż je na maśle ok. 5 minut. Farsz przypraw solą i pieprzem i rozłóż na mięsie. Zwiń.
Na roladzie ułóż gałązki ziół. Obwiąż całość nitką. Piecz ok. 90 minut w temp. 200°C. Podawaj np. z duszoną kapustą.
godz. i 45 min; Porcja: 820 kcal; Cena porcji; ok. 4,50 złŹródło: Naj