Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe. Przygotowuję kiedy w lodowce mam różne wędliny.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Fasolę ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić, dodać pokrojoną wędlinę. Całość podsmażyć, dodać pomidory pokrojone w kostkę i paprykę pokrojoną w paski. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Dodać ugotowaną fasolkę i przyprawy. Całość dusić jeszcze około 10 minut. Jeżeli będzie mało pomidorowy można jeszcze dodać koncentrat pomidorowy.
Obowiązkowo dodać natkę pietruszki.