Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łódeczki z mozzarellą i pomidorami"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7210
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7210
Składniki
Filety umyj, wytrzyj do sucha. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim mięso. Skrop je sosem sojowym i oprósz pieprzem. Przełóż do miseczki. Szczelnie przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na mniej więcej godzinę.
Suszone pomidory potnij w paski, a mozzarellę w plasterki. Zamarynowane filety usmaż na rumiano na oleju. Zdejmij z patelni, lekko przestudź i głęboko ponacinaj w kilku miejscach (uważaj, aby nie przeciąć mięsa do końca). W nacięcia powkładaj na przemian paski pomidorów oraz plasterki mozzarelli.
Tak przygotowane łódeczki ułóż w żaroodpornej formie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Zapiekaj, aż mozzarella się stopi. Listki bazylii opłucz, osusz, potnij w paski. Posyp nimi gotowe mięso. Podawaj np. ziemniakami.
25 min (plus czas marynowania); Porcja: 330 kcal; Cena porcji: 3,70 zł;Źródło: Naj