Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łódeczki z kurczaka"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Składniki
Patyczki do szaszłyków namocz. Piersi umyj, pokrój w paski, przypraw papryką, solą i pieprzem. Na suchej patelni na małym ogniu rozpuść cukier, poczekaj, aż zbrązowieje. Dodaj olej, wodę i przyprawy, dokładnie wymieszaj. Nie zagotuj! Wlej do miski, zanurz w marynacie mięso, odstaw na godzinę do lodówki.
Nabijaj na patyczki paski kurczaka, smaż z obu stron na złoty kolor. na sos dokładnie wymieszaj. Na półmisku układaj szaszłyki, polej je sosem. Przekąskę tę możesz podawać na ciepło i na zimno.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień