Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łódeczki z farszem"
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Połącz drożdże, cukier, 2 łyżki mąki i wodę, odstaw na kwadrans. Później zagnieć ciasto i odstaw je w ciepłe miejsce na 30 minut.
Pomidory, oscypki i cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij i smaż z kaszanką ok.10 minut. Wymieszaj z innymi składnikami.
Ciasto zagnieć, rozwałkuj, uformuj łódeczki. Do każdej nałóż farsz, piecz 7-10 minut w temperaturze 220°C.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień