Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Litewskie naleśniki z twarogiem i owocowym musem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Jajka wymieszaj mikserem z łyżeczką cukru oraz mąką, mlekiem i wodą gazowaną. Ciasto przykryj i odstaw na 20 minut. W tym czasie twaróg utrzyj z pozostałym cukrem oraz cukrem waniliowym. Śmietanę lekko ubij, połącz z serem. Nadzienie przypraw do smaku sokiem z limonki.
Rozgrzej dużą patelnię. Wylewaj na nią małe porcje oleju, a potem porcje ciasta. Smaż cienkie naleśniki. Morele zmiksuj razem z zalewą na gładki mus. Gotowe naleśniki posmaruj serowym farszem. Zwiń. Rulony potnij w grube plasterki. Na talerze wylej porcje musu. Ułóż naleśniki. Udekoruj konfiturą i np. melisą cytrynową.Źródło: Naj