Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity sos z duszoną papryką i parmezanem. Inspiracja z internetu.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 298
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 298
Składniki
Wstawiam lekko osoloną wodę na makaron i kroję paprykę w paski.
Do wrzątku wrzucam makaron, a paprykę (i opcjonalną cebulę) do woka z oliwą i duszę ją pod przykryciem do miękkości. Delikatnie przyprawiam solą i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym.
Do miękkich warzyw wlewam śmietanę, dodaję pesto i mieszam aż powstanie sos.
Do sosu dodaję ugotowany makaron, mieszam, aż cały zostanie pokryty sosem.
Podaję od razu posypując porcję startym serem i jeszcze odrobiną pieprzu.