Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewki makaron z krewetkami i przepyszną, chrupiącą cukinią. To danie zniewala, miesza we łbie...bo chce się więcej, więcej <3
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Makaron gotujemy al’ dente. Odsączamy. Cukinię kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju razem z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodajemy mrożone krewetki, dusimy pod przykryciem, do momentu roztopienia glazury. Następnie dodaje dodajemy sos, mielone chilli, koncentrat, chwilę podsmażamy. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy z sosem i posiekanymi ziołami. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem.