Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 79
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 140
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 79
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 140
Składniki
Grzyby oczyscic, pokroic w plastry. 2 zabki czosnku obrac, posiekac, podsmazyc 5 minut na oliwie wraz z grzybami. Doprawic sola i pieprzem , posypac majerankiem . W rondlu stopic polowe masla, wsypac make, podsmazyc chwile. Wlac mleko i gotowac, mieszajac caly czas, az beszamel zgestnieje. Przyprawic sola , pieprzem i galka muszkatolowa. Przestudzic, dodac starty ser oraz zoltka, wymieszac. Platy lazanii obgotowac kolejno w osolonym wrzatku z dwiema lyzkami oliwy. Odcedzic, przelac zimna woda, osaczyc. Szpinak rozmrozic, odlozyc kilka listkow. Pozostale liscie posolic, dodac odrobine masla oraz posiekany zabek czosnku. Forme posmarowac reszta masla. Ukladac kolejno warstwami: platy lazanii, beszamel , szpinak i grzyby. Zakonczyc warstwa beszamelu. Piec 25-30 minut w temperaturze 190 C . Udekorowac listkami szpinaku i plastrami grzybow.