Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną tartę z kurkami ;)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, szczypty soli, 150 g masła, odrobiny cukru i jajka. Uformuj kulkę i schładzaj przez godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na cienki placek i wylep nim formę do tarty, ponakłuwaj widelcem, podpiekaj 15 min w 190 stopniach.
Kurki oczyść, większe sztuki pokrój. Rozgrzej masło i wrzuć kurki, smaż aż do odparowania wody, pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kremówkę zmiksuj z żółtkami, połącz z startym żółtym serem, dopraw solą, gałką muszkatołową oraz tymiankiem. Dodaj kurki, Masę wyłóż na spód, piecz 35 minut.