Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następna propozycja na rodzinny obiad. Tym razem w słodkiej wersji.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 133
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 36
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 82
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 133
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 36
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 82
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce razem z białym serem. Dodać jajka oliwę, mąkę, sól, pieprz i wyrobić ciasto. Uformować wałek średnicy ok 3 cm i odkrawać nożem ukośne paski ok 1 cm. Wrzucać na wrzątek i gotować aż do wypłynięcia. Podawać można z jogurtem i cynamonem lub polane smażoną bułką tartą.