Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1626
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 139
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1626
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 139
Składniki
Wykonanie: Ser utrzeć z żółtkami, mąką ziemniaczaną, kaszą manną i szczyptą soli do smaku. Białka ubić na sztywno dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać łyżką. Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, formować wałeczki, delikatnie spłaszczyć i kroić ukośnie leniwce. Wrzucać na wrzątek, gotować do miękkości, odcedzić i podawać na ciepło polane omastą.