Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi leniwe dla najleniwszych, wyjątkowo smaczne i wykwintne. #kluski #kładzione #pierogi #leniwe
Mikser z misą, łyżka, garnek.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Umyć i posiekać drobno bazylię. Wymieszać w mikserze wszystkie składniki poza masłem. Gdy ciasto wyjdzie zbyt rzadkie dosypać mąki, gdy zbyt twarde dolać wody. Wyrobić ciasto przekładając na stolnicy posypanej mąką, następnie włożyć do miski i przykryć ściereczką na godzinę. Kłaść ukrojone bokiem łyżki małe kluski na osoloną, wrzącą wodę, za każdym razem zanurzając łyżkę we wrzątku. Przemieszać delikatnie w trakcie gotowania aby nie przywarły do dna garnka. Po wypłynięciu gotować jeszcze przez 3 minuty, następnie wyłożyć łyżką cedzakową na talerze, polać roztopionym masłem klarowanym i podawać!
Wujek dobra rada… 1. Znakomicie smakują podsmażone następnego dnia. 2. Są wyśmienite z pesto, tak czerwonym, jak zielonym, wedle uznania. 3. Kolejną opcją będzie posypanie leniwców (sauté) tartym parmezanem.