Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki obiad na koniec lata
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 39
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 39
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Na gorącą oliwę wrzuciłam pokrojone w plasterki marchewkę, w kosteczkę cukinię, w piórka cebulę i 6-7 łyżek ryżu. Podsmażyłam chwilkę, po czym dolałam ok. 0,5 litra wody, szczyptę chili, osoliłam i przykryłam. Dusiłam na niewielkim ogniu pilnując, aby pęczniejący ryż nie wchłonął całej wody. Kiedy ryż był prawie miękki dodałam garść siekanej natki pietruszki. Dusiłam jeszcze ok. 5 minut. Dla smaku na koniec dodałam łyżkę jasnego sosu sojowego.