Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z kiełbaską i warzywami. Lekkie danie na letni obiad. Latem jak tylko zobaczę gdzieś w sklepie cukinie to od razu mam ochotę na to danie. Łatwe w przygotowaniu, pełne warzyw, z minimalną ilością tłuszczu, kolorowe, duszone... Samo zdrowie!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Składniki
Zaczynamy od umycia warzyw i obrania marchewki i cebuli. Kiełbasę i wszystkie warzywa kroimy w niezbyt małą kostkę. w głębokim garnku lub w woku na małej ilości oleju podsmażamy cebulę i kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojone papryki, marchew i cukinię. Wszystko razem mieszamy, podlewamy pół szklanki wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 15 min.
Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki i przyprawy. Całość mieszamy i dusimy kolejne 15 min aż warzywa zmiękną a pomidory się rozpadną. Podajemy z pieczywem lub ryżem Smacznego!