Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki gulasz z indyka z kaszą"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 26
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 26
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
Składniki
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Filet umyj, osusz, potnij na kawałki. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na połowie oleju.
Oczyszczone warzywa pokrój w kostkę, po czym zeszklij na reszcie oleju.
Przygotowane włóż do garnka z gorącym bulionem. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, gotuj 15 minut.
Z koncentratu, mąki i dwóch łyżek wody zrób rozczyn i wymieszaj z gulaszem. Gotuj do miękkości.
Gulasz podawaj z kaszą gryczaną.
Jedna porcja : 4 zł ? : 40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 270Źródło: Super TV