Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki gulasz z fasolką"
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 920
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 920
Składniki
Umyj mięso. Pokrój je w kostkę. Rozgrzej patelnię, wlej 2 łyżki oleju. Podsmaż mięso. Przełóż je do garnka i zalej wodą. Dopraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu ok. 45 minut.
Zblanszuj fasolkę szparagową (czyli włóż do wrzątku na 3 minuty).
Zeszklij na łyżce oleju cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj ugotowaną fasolkę i chwilę smaż. Przełóż fasolkę do ugotowanego mięsa. Duś ok. 7 minut. Podawaj z ziemniaczanym purée albo wiejskim chlebem.Źródło: Olivia