Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki barszcz ze śliwkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Jak to zrobić?
Namocz grzyby w przegotowanej wodzie na noc. Następnego dnia ugotuj je ze śliwkami w wodzie, w której się moczyły. Wyjmij, ostudź, pokrój w paski.
Ugotuj wywar z warzyw i przypraw. Połącz z wywarem z grzybów i śliwek. Buraki umyj, zetrzyj na tarce, zalej przecedzonym wywarem i ugotuj. Przecedź.
Dopraw zupę solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zakwaś sokiem. Rozlej do talerzy i dołóż porcję pokrojonych śliwek i grzybów.Źródło: Olivia