Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje leczo to danie jednogarnkowe , jest potrawą bardzo prosta w przygotowaniu , ale tez bardzo smaczną. Może być zajadane z ryżem lub pajdą świeżego pieczywa, obiad lub kolacja.
garnek, nóż, łyżka drewniana, deska do krojenia,
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 126
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1201
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 286
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 126
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1201
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 286
Składniki
W dużym garnku roztopić podgrzać olej lub smalec, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zeszklić. Następnie dodać pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i smażyć na średnim ogniu co chwilę mieszając przez około 10 -15 minut. pod koniec dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w kostkę paprykę i co jakiś czas mieszając smażyć jeszcze około 5 minut. Dodać przyprawy, następnie wlać passatę pomidorową oraz koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać , gotować jeszcze przez kolejne ok. 15 minut. Można delikatnie zagęścić lekką zasmażką ale nie koniecznie. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem lub pajdą świeżego pieczywa.
Leczo gotowe do podania.