Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z cukini świetnie sprawdza się na letnie obiady :) Można podawać z ugotowanym ryżem lub ziemniakami, ale także dobrze sprawdza się jako samodzielne danie.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 123
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 27
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6519
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 123
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 27
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6519
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy, następnie smażymy na łyżce oleju na głębokiej patelni. Kroimy kiełbasę idodajemy do cebuli i czosnku, chwilę wszystko jeszcze podsmażamy, nastepnie obieramy pieczarki i kroimy w paski, dodajemy na patelnię i dusimy chwilę pod przykryciem. Kolejno obieramy i kroimy w kostkę cukinię i wrzucamy na patelnię. Paprykę i pomidory zaparzamy we wrzatku po czym zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, dodajemy to do naszego leczo i pod przykryciem dusimy kilka minut do miękkości cukini.
Po podduszeniu całości dodajemy przyprawy, zgodnie z uznaniem. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy. I nasze danie jest gotowe.