Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6622
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6622
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i dodajemy do niego przygotowane przyprawy. Smażymy kilka minut w celu wydobycia smaku i aromatu. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i razem z posiekanym czosnkiem dodajemy do garnka z powstała pastą. Smażymy przez kolejnych kilka minut.
Pomidory myjemy i blendujemy na gładką masę. Przelewamy do garnka i dodajemy odrobinę wody. Chwilę gotujemy, a w międzyczasie szykujemy resztę składników.
Warzywa obieramy, z dyni i papryk usuwamy nasiona. Dynię, cukinię i papryki kroimy w kostkę o podobnej wielkości, a pieczarki na ćwiartki. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Zawartość garnka powinna minimalnie wystawać ponad wodę.
Gotujemy do miękkości składników, pod koniec dodajemy natkę pietruszki i w razie potrzeby doprawiamy solą.