Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 101
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 101
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Składniki
Szpinak przesmaż na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj sól, pieprz i starty parmezan.
Na maśle przesmaż mąkę. Następnie dolej mleko, wsyp przyprawy i mieszaj, aż powstanie gładki sos beszamelowy.
Posmaruj nim naczynie do zapiekania, rozłóż płaty makaronu, a na nich umieść szpinak.
Układaj warstwy, aż do wyczerpania składników. Wierzch obłóż mozzarellą i polej sosem pomidorowym. Zapiecz w piekarniku.
Czas: 90 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV