Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Szpinak rozmrozić na sitku. Makaron gotować ok. 5 minut, aż lekko zmięknie. Odcedzić, rozłożyć, by płaty się nie stykały. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać czosnek. Wrzucić szpinak, doprawić. Pod koniec dodać posiekaną mozarellę i tarty żółty ser.
W natłuszczonej formie układać płaty makaronu na zmianę z masą szpinakową. Zalać przecierem pomidorowym doprawionym solą i pieprzem. Zapiekać ok. 25 minut w temp. 180oC.
Jeśli nie lubisz połączenia szpinaku z pomidorami, polej lasagne beszamelem i posyp tartym parmezanem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium