Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne z warzywami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Pod koniec wrzuć 3 starte ząbki czosnku i pokrojony szpinak. Całość smaż 7 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj ser pleśniowy i śmietanę. Mieszaj, aż ser się rozpuści. Mięso z kurczaka polej olejem. Dopraw solą, pieprzem i nasmaruj resztą startego czosnku. Odstaw na pół godziny i podsmaż. Pokrój na cienkie plasterki.
Płaty lasagne gotuj około 3 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem kropli oleju. Wyłóż je na talerz. Blachę posmaruj olejem i ułóż płat makaronu. Wyłóż część szpinaku, kurczaka i rozdrobnionego kalafiora. Polej sosem pomidorowym, beszamelowym i przykryj lasagną.
Czynność powtarzaj, aż skończy się makaron. Na ostatnią warstwę wylej sos beszamelowy i wysyp mozarellę. Piecz w temp. do 180°C przez 20 minut. Pięć minut przed końcem, na wierzchu, ułóż pokrojonego w plastry pomidora.Źródło: Na żywo