Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z serem ricotta i tuńczykiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Włóż lasagne do garnka z osolonym wrzątkiem i ugotuj al dente. Odcedź i odsącz. W misce wymieszaj ricottę z odsączonym tuńczykiem, jajkiem, skórką z cytryny i pietruszką. Dopraw solą i pieprzem. Plastry lasagne rozłóż na blacie. Posmaruj je kremem twarogowym i zwiń w rurki.
Umyj pomidory, obierz czosnek i pokrój w cienkie plasterki. Dno brytfanny posmaruj oliwą i przykryj połową plasterków pomidorów i czosnku. Lekko je posól i dopraw pieprzem. Poukładaj na tym rurki z lasagne i przykryj resztą pomidorów z czosnkiem. Ponownie je posól i dopraw pieprzem. Lasagne skrop oliwą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180° C przez około 30 minut.Źródło: Na żywo