Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne z brokułami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Brokuły umyj, podziel na różyczki i ugotuj w garnku na parze na półtwardo.
Posiekaną, osoloną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Obsyp ją mąką, przesmaż, po czym zalej mlekiem i gotuj, stale mieszając. Gdy beszamel zrobi się zbyt gęsty, rozrób go odrobiną wody. Przypraw.
Fetę pokrusz, a mozzarellę i ser pleśniowy pokrój na drobne kawałki.
Nasmarowane olejem naczynie żaroodporne wyłóż surowymi płatami makaronu. Umieść na nich sery, brokuły i polej częścią beszamelu. Zakryj warstwę następnymi płatami lasagne i ułóż kolejne w ten sam sposób, aż do ich wyczerpania.
Wierzch posyp parmezanem i chili. Piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Czas: 60 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV